Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Bussresa; Birgit Nilsson & Höganäs Saluhall

12 augusti 2020 kl. 08:15 19:00

Tyvärr har vi fått redapå att Birgit Nilssons Museum är stänkt så vi får ställa in buss resan.

Vi samlas vid föreningarnas hus 8,15. Kör på mindre vägar till Ingelsträde där Max Carling väntar på oss. Här blir vi bjudna på guidad underhållning samt vår förmiddagsfika

Sedan kör vi till Höganäs Saluhall i vilken man sedan 1835 har tillverkat saltglaserade bruksföremål vilka blev ett signum för hela bygden. Idag har de anrika lokalerna ändrat inriktning mot gastronomi. I Saluhallen är det kul att handla igen. Med gedigen miljö, goda produkter och humana priser vill den inspirera och föra över dess kärlek för god mat. Man har samlat allt gott från Skånes lokala och småskaliga producenter i en oöverträffad miljö. Här kan du botanisera och inspireras av noga utvalda produkter.

Vi samlas i bussen för att åka till Höganäs Hamnkrog, här blir vi serverade en god lunch i trevlig miljö.

Vi åker vidare till Birgit Nilssons barndomshem som idag är ett museum. Vi ska få uppleva gården där Birgit Nilsson lekte som barn och där hon drömde om ett liv i sångens och operans värld! Birgit Nilsson (1918-2005) växte upp på en lantgård i Svenstad i södra Sverige. Gården som varit i släktens ägo sedan 1700-talet, är idag ombyggd till ett museum tillägnat ”La Nilsson”.

Efter en härlig dag med härliga matupplevelser och många intryck från Birgit Nilssons Museum, är det bara hemfärden som väntar. Vi tar farväl vid påstigningsplatsen på hemorten igen.

Kostnaden för denna resa blir icke medlem pris: 745:-/person Medlemspriset: 350:-/ person.
Anmälan görs till Rune Nilsson 070-63 98 86 senast 10 juli.
Betalning på Bankgiro: 314-4847 efter anmälan.